Program
08:30 - 09:05 | Det otrygga Sverige - är samhällskontraktet på glid? Otryggheten ökar i lokalsamhället med sprängningar, skjutningar, våld och andra brott. Det påverkar vardagen både för medborgare och företag. Vad händer med ett samhälle där medborgarna inte upplever att de får det skydd de behöver? Arrangeras av Dagligvarunytt, Market och Dagens Samhälle. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nina Jelver, säkerhetschef, Svensk handel Patrick Ungsäter, regionpolischef, Region Bergslagen Linnea Lindquist, skolledare, fristående skoldebattör Thomas Hvitfeldt, chef för enheten för statistiska undersökningar, Brottsförebyggande rådet Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande (S), Uppsala kommun Christina Kennedy, moderator, chefredaktör, Dagens Samhälle Fredrik Svedjetun, moderator, chefredaktör, Market | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
09:05 - 09:35 | Valet mellan hållbarhet och lågpris - bara en prisfråga? Hushållens försämrade ekonomi har gjort att pris i allt högre utsträckning prioriteras före hållbarhet. Detta trots att hållbarhet fortfarande är viktigt för konsumenterna. Hur vänder vi trenden och får flera konsumenter att välja de hållbara alternativen? Vad kan företagen och politiken göra? Arrangeras av Dagligvarunytt, Aktuell Hållbarhet och Market. ![]() ![]() |
08:10 - 08:40 | Vad blir det för mat? Så gör vi det lättare att göra hälsosamma och gröna val Hur kan vi hjälpa familjer att välja rätt mat på tallriken när det gäller hälsa och goda matvanor? Konsumenternas agerande är avgörande för ett framgångsrikt hållbarhetsarbete i dagligvaruhandeln. Arrangeras i samarbete med Coop Östra. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Emma Rung, vd, Krav Meta Persdotter, vd, Coop Östra Christina Snöbohm, programsamordnare Hållbar livsmedelskedje, Världsnaturfonden Carolina Klüft, verksamhetsledare, Generation Pep Anna Lindelöw Mannheimer, styrelseordförande, Föreningen Frisk Mat Ann Henriksson, moderator, affärschef, Bonnier News Business |
09:20 - 10:00 | Framtidens kundupplevelse - hur möter vi nästa generations konsumenter? Nästa generations konsumenter vill inte bara ha en produkt – de söker en upplevelse, en berättelse och en känsla av tillhörighet. För att lyckas måste företagen möta dem där de är, förutse deras behov och skapa värde som går utöver pris och bekvämlighet. Hur kan AI vara ett stöd i kundens resa? Arrangeras i samarbete med Google och Market. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Carl Wåreus, Head of Agencies & Partners, Google Stefan Palm, vd, Lager 157 Per Ljungberg, Chief Innovation Officer, Svensk Handel Frida Ganshed, vd, Coop Gotland Karolina Åhs Karlsson, Head of Marketing & E-commerce, Elgiganten Fredrik Svedjetun, moderator, chefredaktör, Market | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
13:35 - 14:05 | Framtidens mat finns i havet Fisk och sjömat blir ett allt viktigare inslag på matbordet. Ett ansvarsfullt och hållbart vattenbruk blir avgörande för framtidens matförsörjning och kulinariska förnyelse. Samtidigt drar man nytta av flera generationers kunnande på området. ![]() ![]() ![]() Charlotte Rapp, Sverigechef, Norwegian Seafood Council Frida Ganshed, vd, Coop Gotland Fredrik Svedjetun, moderator, chefredaktör, Market |