Program

08:30 - 09:05
Det otrygga Sverige - är samhällskontraktet på glid?

Otryggheten ökar i lokalsamhället med sprängningar, skjutningar, våld och andra brott. Det påverkar vardagen både för medborgare och företag. Vad händer med ett samhälle där medborgarna inte upplever att de får det skydd de behöver? Arrangeras av Dagligvarunytt, Market och Dagens Samhälle.

Plats: Scen 2, Strandvägen 4:2

Länk till sändningen

Nina Jelver Patrick Ungsäter Linnea Lindquist Thomas Hvitfeldt Erik Pelling Christina Kennedy Fredrik Svedjetun
 
 
09:05 - 09:35
Valet mellan hållbarhet och lågpris - bara en prisfråga?

Hushållens försämrade ekonomi har gjort att pris i allt högre utsträckning prioriteras före hållbarhet. Detta trots att hållbarhet fortfarande är viktigt för konsumenterna. Hur vänder vi trenden och får flera konsumenter att välja de hållbara alternativen? Vad kan företagen och politiken göra? Arrangeras av Dagligvarunytt, Aktuell Hållbarhet och Market. 

Plats: Scen 2, Strandvägen 4:2

Länk till sändningen

Nina Ekelund Fredrik Svedjetun
 
 
08:10 - 08:40
Vad blir det för mat? Så gör vi det lättare att göra hälsosamma och gröna val

Hur kan vi hjälpa familjer att välja rätt mat på tallriken när det gäller hälsa och goda matvanor? Konsumenternas agerande är avgörande för ett framgångsrikt hållbarhetsarbete i dagligvaruhandeln. Arrangeras i samarbete med Coop Östra.

Plats: Scen 1 Dagens industri Almedalen, Strandvägen 4:1

Länk till sändningen

Emma Rung Meta Persdotter Christina Snöbohm Carolina Klüft Ann Henriksson
 
 
09:20 - 10:00
Framtidens kundupplevelse - hur möter vi nästa generations konsumenter?

Nästa generations konsumenter vill inte bara ha en produkt – de söker en upplevelse, en berättelse och en känsla av tillhörighet. För att lyckas måste företagen möta dem där de är, förutse deras behov och skapa värde som går utöver pris och bekvämlighet. Hur kan AI vara ett stöd i kundens resa? Arrangeras i samarbete med Google och Market.

Plats: Scen 1, Strandvägen 4:1

Länk till sändningen

Carl Wåreus Stefan Palm Per Ljungberg Frida Ganshed Karolina Åhs Karlsson Fredrik Svedjetun
 
 
13:35 - 14:05
Framtidens mat finns i havet

Fisk och sjömat blir ett allt viktigare inslag på matbordet. Ett ansvarsfullt och hållbart vattenbruk blir avgörande för framtidens matförsörjning och kulinariska förnyelse. Samtidigt drar man nytta av flera generationers kunnande på området.

Plats: Scen 2, Strandvägen 4:2

Länk till sändningen

Charlotte Rapp Frida Ganshed Fredrik Svedjetun