Di Controller 2024 talare på scen och publik

Var med och forma framtidens detaljhandel

Både sällanköpshandeln och dagligvaruhandeln finns ständigt i nyhetsflödet och på den politiska agendan. Välkommen till Dagligvarunytts och Markets scen i Almedelen och delta i samtalet om detaljhandeln mest aktuella och viktigaste framtidsfrågor.

  • Tullar och handelskrig hotar den återhämtning som vi längtar efter och hoppas på. Men det finns mer vardagsnära problem att brottas med, otrygghet och vardagsbrottslighet som drabbar handlare och anställda. 
  • Fortsatt ökande matpriser sätter press på dagligvaruhandelns marginaler och konsumenternas plånböcker. Hur ska vi ha råd att välja hållbart? Och hur kan vi möta behoven och förväntningarna från framtidens kunder? 
  • I sommar startar uppladdningen inför valet nästa år. Vilka är valfrågorna som berör handeln mest?

Programmet för dagarna

08:30 - 09:05
Det otrygga Sverige - är samhällskontraktet på glid?
08:30 - 09:05
 

Otryggheten ökar i lokalsamhället med sprängningar, skjutningar, våld och andra brott. Det påverkar vardagen både för medborgare och företag. Vad händer med ett samhälle där medborgarna inte upplever att de får det skydd de behöver? Arrangeras av Dagligvarunytt, Market och Dagens Samhälle.

Plats: Scen 2, Strandvägen 4:2

Länk till sändningen

 
Nina Jelver, säkerhetschef, Svensk handel
Patrick Ungsäter, regionpolischef, Region Bergslagen
Linnea Lindquist, skolledare, fristående skoldebattör
Thomas Hvitfeldt, chef för enheten för statistiska undersökningar, Brottsförebyggande rådet
Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande (S), Uppsala kommun
Christina Kennedy, moderator, chefredaktör, Dagens Samhälle
Fredrik Svedjetun, moderator, chefredaktör, Market
Nina Jelver Patrick Ungsäter Linnea Lindquist Thomas Hvitfeldt Erik Pelling Christina Kennedy Fredrik Svedjetun
09:05 - 09:35
Valet mellan hållbarhet och lågpris - bara en prisfråga?
09:05 - 09:35
 

Hushållens försämrade ekonomi har gjort att pris i allt högre utsträckning prioriteras före hållbarhet. Detta trots att hållbarhet fortfarande är viktigt för konsumenterna. Hur vänder vi trenden och får flera konsumenter att välja de hållbara alternativen? Vad kan företagen och politiken göra? Arrangeras av Dagligvarunytt, Aktuell Hållbarhet och Market. 

Plats: Scen 2, Strandvägen 4:2

Länk till sändningen

 
Nina Ekelund, ordförande, Hagainitiativet
Fredrik Svedjetun, moderator, chefredaktör, Market
Nina Ekelund Fredrik Svedjetun
08:10 - 08:40
Vad blir det för mat? Så gör vi det lättare att göra hälsosamma och gröna val
08:10 - 08:40
 

Hur kan vi hjälpa familjer att välja rätt mat på tallriken när det gäller hälsa och goda matvanor? Konsumenternas agerande är avgörande för ett framgångsrikt hållbarhetsarbete i dagligvaruhandeln. Arrangeras i samarbete med Coop Östra.

Plats: Scen 1, Dagens industri Almedalen, Strandvägen 4:1

Länk till sändningen

 
Emma Rung, vd, Krav
Meta Persdotter, vd, Coop Östra
Christina Snöbohm, programsamordnare Hållbar livsmedelskedje, Världsnaturfonden
Carolina Klüft, verksamhetsledare, Generation Pep
Anna Lindelöw Mannheimer, styrelseordförande, Föreningen Frisk Mat
Ann Henriksson, moderator, affärschef, Bonnier News Business
Emma Rung Meta Persdotter Christina Snöbohm Carolina Klüft Ann Henriksson
09:20 - 10:00
Framtidens kundupplevelse - hur möter vi nästa generations konsumenter?
09:20 - 10:00
 

Nästa generations konsumenter vill inte bara ha en produkt – de söker en upplevelse, en berättelse och en känsla av tillhörighet. För att lyckas måste företagen möta dem där de är, förutse deras behov och skapa värde som går utöver pris och bekvämlighet. Hur kan AI vara ett stöd i kundens resa? Arrangeras i samarbete med Google och Market.

Plats: Scen 1, Strandvägen 4:1

Länk till sändningen

 
Carl Wåreus, Head of Agencies & Partners, Google
Stefan Palm, vd, Lager 157
Per Ljungberg, Chief Innovation Officer, Svensk Handel
Frida Ganshed, vd, Coop Gotland
Karolina Åhs Karlsson, Head of Marketing & E-commerce, Elgiganten
Fredrik Svedjetun, moderator, chefredaktör, Market
Carl Wåreus Stefan Palm Per Ljungberg Frida Ganshed Karolina Åhs Karlsson Fredrik Svedjetun
13:35 - 14:05
Framtidens mat finns i havet
13:35 - 14:05
 

Vi borde äta mer fisk och mer nyttig mat till vardags, ändå gör vi inte det. Faktum är att allt färre svenskar följer Livsmedelsverkets rekommendation att äta sjömat 2-3 gånger per vecka. Vad beror det på och vad kan vi göra för att fler ska följa rekommendationen? Hur kan vi få fler att välja nyttig mat såsom fisk och skaldjur mitt i veckan? Vad går hem hos konsumenter och vanliga familjer, barn och ungdomar? Hur når vi dem? Arrangeras i samarbete med Norwegian Seafood Council.

Plats: Scen 2, Strandvägen 4:2

Länk till sändningen

 
Charlotte Rapp, Sverigechef, Norwegian Seafood Council
Frida Ganshed, vd, Coop Gotland
Fredrik Svedjetun, moderator, chefredaktör, Market
Charlotte Rapp Frida Ganshed Fredrik Svedjetun

Partner

Kontakta oss

För programfrågor kontakta Pernilla Åbrink

pernilla.abrink@bonniernews.se

För partnerskap kontakta Jenny Elmqvist 

jenny.elmqvist@di.se

För övriga frågor

deltagare@event.di.se